11 decembrie 2010

Albinuța. Mézes krémes



Ingrediente pentru foi:
150 g zahăr
30 g untură sau 50 g unt
1 ou
3 linguri miere
3 linguri lapte
1 amoniu pentru prăjituri

450 g făină (se adaugă mai târziu)

Amestecăm toate ingredientele în afară de făină, și le fierbem timp de 3-5 minute. După ce luăm de pe foc adaugăm și făina.
Aluatul astfel obținut îl împărțim în 4 și coacem 4 foi.

Cremă:
Fierbem 3 linguri de griș cu 300 ml lapte, apoi lăsăm să se răcească.
Se freacă 200 g zahăr cu 200 g unt, până se topește zahărul. În acesta din urmă adaugăm grișul și amestecăm bine.

Asamblarea prăjiturii:
Punem peste o foaie un strat de cremă, după care punem o altă foaie și-l ungem cu 4-5 linguri de gem de caise +  foaie + cremă + foaie.
Presărăm cu zahăr pudră.

Un comentariu: