3 aprilie 2012

Fursecuri Linzer cu nuca. Dios linzer

Nu de mult am achizitionat formele de tatiat pentru aceste fursecuri si am si promis o sa le incerc. No, asta e rezultatul. va place?


Ingrediente: 

200 g unt
100 g zahar
350-400 g faina
100 g nuca macinata
2 linguri esenta de rom
1 galbenus de ou
1 praf de sare


dulceata de visine
zahar pudra


- frecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, adaugam galbenusul de ou, sarea, esenta de rom
- amestecam bine
- adaugam la final nuca si faina
- framantam bine
- intindem aluatul, nici prea gros, nici prea subtire
- taiem cu taietorul de linzer atatea inelute fara gaura cat cele cu gaura, ca sa aiba pereche fiecare
- bagam la cuptor pana dosul fursecurilor se rumeneste usor
- ungem cu gem de visine fiecare fursec fara gaura si lipim peste el una cu gaura
- in sfarsit le pudram cu zahar pudra




Sunt gustoase, dar eu totusi le prefer pe cele fara nuca. Reteta si pozele acelor fursecuri le voi posta in curand :)
ies aproximativ 700-800 g din reteta asta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu