27 martie 2012

Melci cu scortisoara. Fahejas darazsfeszek :))

Recent am dat peste aceasta reteta si am vrut s-o si incerc. iata rezultatul! :)))

Ingrediente pentru aluat:
250 ml lapte caldut
25 g drojdie
5 linguri de zahar
3 oua
1 lingurita sare
750 g faina


Ingrediente pentru umplutura:
- scortisoara
- putin zahar
- putin unt/ margarina Rama
- 200 ml lapte+3 linguri de zahar




- frecam drojdia cu 3 linguri de zahar

-adaugam ouale, inca 2 linguri de zahar si o lingurita de sare

- adaugam si faina si amestecam bine, pana nu se mai lipeste de vas

- aluatul astfel obtinut il lasam sa creasca in loc cald timp de o ora

- impartim aluatul in doua
- intindem una dintre parti
- il ungem cu unt dupa care, il presaram cu putin zahar si scortisoara

- il rulam pe lungime si taiem rulouri de aprox. 2cm

- punem melcii in tava si lasam o anumita distanta intre ele, pentru ca ele mai cresc cat timp se coc

- cand melcii s-au copt pe jumatate, punem cate o lingura de lapte caldut cu zahar pe fiecare melci si le introducem inapoi la cuptor pentru vreo 5 minute. si sunt gata! :)

- repetam procedeul cu aluatul ramas.



daca intindem tot aluatul deodata, melcii ies cam asa:




Pofta buna! :)))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu