22 martie 2012

Fursecuri cu nuca. Ördögszem


  

Ingrediente:
120 de grame de unt, la temperatura camerei
50 de grame de zahar
1 ou mare, separat galbensul de albus
1 plic de zahar vanilat
200 de grame de faina
1 praf de sare
1/2 de varf de cutit de praf de copt


100 de grame de nuci tocate marisor
1/2 de borcan de gem de visine



- frecam untul cu zaharul si galbenusul de ou, mai apoi incorporam si restul ingredientelor
- framantam aluatul si-l rulam ca mai apoi sa-l putem taia in 15 parti egale
- formam bilute
- batem albusul ramas, si dam bilutele prin albus, mai apoi prin nuca tocata marisor
- le punem in tava
- presam cu capatul de la ciocanul pentru carne o gaura (sa nu atinga insa tava) in mijlocul bilutelor
- umplem gaurile cu putina dulceata de visine
-le dam la cuptor pentru aprox 15 minute, sa nu lasam sa se rumeneasca prea tare ca nuca va deveni amara.


Reteta o am de aiciunde o gasiti explicata si in poze pas cu pas.



ies aprox. 15-16 fursecuri dintr-o portie. 
aprox 500g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu