22 aprilie 2012

Prajitura cu crema dubla. Duplakremes szelet


Prajitura asta am facut-o de Pasti si am dus-o la socrii in Braila. Fanele prajiturii erau xoacra si cumnata, care le savurau cu cea mai mare placere, spre bucuria mea. Prajitura a fost un hit. E foarte foarte gustoasa, merita incercata! :))) Si acum sa va zic si cum se face nu?

reteta originala aici ( in ungureste)


Ingrediente pentru foi:

500 g faina
80 ml ulei
130 g zahar pudra
2 oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar/ amoniu pt prajituri/ praf de copt
100 ml lapte
2 linguri de cacao + 2 linguri de lapte

-  amestecam faina cu zaharul pudra si bicarbonatul , dupa care incorporam si uleiul cu oulae si laptele.
- framantam aluatul
- il impartim in 3 parti, iar intr-una dintre parti incorporam amestecul de cacao cu lapte, ca sa ne iasa o coca maro
- coacem 3 foi, doua albe, una maro (dimensiunea tavii mele este de 26x37 cm)
- imediat ce le scoatem din cuptor taiam foile in doua, pe mijcoc, asa incat in final ne ies 6 foi mai mici


-sa trecem la prepararea cremei

Ingrediente pentru crema:

- 2 plicuri de budinca de frisca
- 200 g zahar
- 800 ml lapte
- 1 unt
- 150 ml frisca lichida sau un plic de "praf de spuma pt deserturi cu gust de frisca" de la Dr.Oetker
- (* 150 ml lapte pt praful de frisca)


- fierbem budinca de frisca cu zaharul si laptele
- cat inca este calda budinca adaugam si untul, si amestecam pana se topeste
- batem cu mixerul frisca lichida (sau cei 150 ml lapte cu praful de frisca)
- scoatem din crema de budinca o treime in care adaugam ciocolata maruntita, budinca sa fie inca calda, ca ciocolata sa se topeasca
- dupa ce cremele sau racit impartim si frisca , 2/3 in crema simpla, iar 1/3 in cea cu ciocolata


-si acum vine partea putin complicata, asamblarea
- punem o foaie alba peste care punem crema de ciocolata, un blat maro + crema alba +foaie alba + crema alba + foaie alba + crema de ciocolata +foaie maro +crema alba +foaie alba.


- deasupra eu am pus crema de alune, dar se poate pune si ciocolata topita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu